Norsk film filmpodkast

Podcasten som diskuterer norsk film med et kritisk, men kjærlig blikk.

Listen on:

  • Apple Podcasts
  • Podbean App
  • Spotify

Episodes

Skam (2016)

Thursday Jun 20, 2024

Thursday Jun 20, 2024

I vårens sesongavslutning tar Stefan og Emil for seg en av 2010-tallets største snakkiser – den NRK-produserte ungdomsserien Skam (2016), mer bestemt  sesongen om Noora og William. Har du alltid hatt lyst til å høre to menn i tredveårene diskutere kjærlighetslivet til tenåringsjenter? Nå har du sjansen!

Skjelvet (2018)

Friday Jun 14, 2024

Friday Jun 14, 2024

Alarmen går! I Skjelvet (2018) er geologen Kristian Eikjord – selvfølgelig spilt av Kristoffer Joner – igjen på ferten av en nært forestående naturkatastrofe. Men denne gangen er det ikke Geiranger, men selveste hovedstaden som står for tur. Vil Joner rekke å advare storsamfunnet i tide? Og hva ville EGENTLIG ha skjedd dersom Oslo ble jevnet med jorden? Stefan og Emil tar praten!

Friday Jun 07, 2024

Nei, nei, nei! I hele 141 episoder skjeler Karl ut Nils for å være en slabbedask som legger beina på bordet og søler potetgull i sofaen.  
Mot i brøstet ble 90-tallets store publikumssuksess. Her følger seerne tre folkekjære karakterer som bor sammen i et kollektiv fylt opp av furumøbler.  
Serieskaper Tore Ryen lot seg inspirere av suksesserien Seinfeld da han tok sitcomen til Norge. Men er Mot i brøstet den norske Seinfeld eller bare søppeltv fylt opp med groviser og prompehumor? Emil og Stefan har forsket seg fram til hvordan denne serien kunne bli en suksess! 

Gritt (2021)

Friday May 31, 2024

Friday May 31, 2024

Hva skal til for å lykkes i Oslos kunstmiljø? Ikke vet vi, men i Gritt (2021) får vi et innblikk i hvilke egenskaper som absolutt ikke lønner seg å ha dersom man vil komme seg opp og fram. Hovedpersonen Gritt er pretensiøs, fiendtlig, kunstnerisk svak og uærlig. Går det an å føle sympati med henne likevel? Stefan og Emil tar praten!

Friday May 24, 2024

LUKSUSFELLEN FOR KJENDISER! John Arne Riise, Geir Kvarme og Bård Hoksrud lider ingen nød. Mens vanlige folk må kutte ned i Snickers-forbruket, sløser kjendisene bort en sykepleierlønn på Hermes-vesker og ost.
Serien "I lomma på Silje (2019-2021)" gir en sniktitt inn i kjente folks privatøkonomi, men vi får også se hvordan de innreder hjemme, hva de spiser og hvor de handler.  
John Arne Rise gjør et sympatisk inntrykk mener Emil, mens Stefan slakter den tidligere fotballproffens smak i interiør. Men begge to avslører at de har et crush på skuespiller Geir Kvarme.  

Mordene i Kongo (2018)

Friday May 17, 2024

Friday May 17, 2024

God 17 mai! I anledning nasjonaldagen har Stefan og Emil sett filmen om to gutter gamle Norge kanskje ikke vil ha – Moland og French. Mordene i Kongo (2018) fikk en del pepper da den kom ut, men er filmen like romantiserende som ryktet skal ha det til? Hør svaret i ukas episode!

Lille frøken Norge (2003)

Friday May 10, 2024

Friday May 10, 2024

En missekonkurranse for barn sier du? Nei, nå har det virkelig blitt amerikanske tilstander her i landet.
I Lille frøken Norge (2003) står sunne norske verdier som strikkejakke, gusten hud og bollekinn mot amerikansk popmusikk, pudder og fettsuging. I dag er det ingen tvil om hvem som gikk av med seieren.  
Se Bård Tufte Johansen som pappa og livvakt i 00-tallets svar på Jakten på nyresteinen. 
 

Melodi Grand Prix

Friday May 03, 2024

Friday May 03, 2024

Ingen andre kulturfenomener vekker like sterke følelser som Melodi Grand Prix! Stefan, Emil og trønderen Amund har sett årets norske finale, og er klare for å ta debatten. Var det riktig melodi som vant? Har Norge en sjans i årets internasjonale konkurranse? Og er Markus Neby den styggeste mannen i Norge? Hør ALT i ukas episode!

Friday Apr 26, 2024

Alle barn drømmer om å bli kjendiser! Men noen få drømmer bare om å være vanlig gutter. Synd for Marcus og Martinus at jentene skriker og står timer i kø for å få en signatur og en svett klem. 
Marcus & Martinus - Sammen om drømmen (2017) forsøker å tegne et ydmykt portrett av to gutter fra Trofors som går på skolen, spiller fotball og brenner for musikken. Men ender filmen bare opp med å tegne et kynisk bilde av popbransjen? 
Emil finner også faktafeil og blank løgn i artistportrettet av Norges største ungdomsduo.    

Fritt vilt (2006)

Friday Apr 19, 2024

Friday Apr 19, 2024

Grøss og gru! Fritt vilt (2006) er en skrekkfilm i tradisjonen etter Skrik, Halloween og Fredag den 13, hvor en ungdomsgjeng jages av en lokal gærning. Stefan så Fritt vilt som uskyldsren tenåring, og hadde mareritt i flere dager etterpå. Synes han filmen er like skummel i dag? Ukas episode gir deg svaret!

Image

Your Title

This is the description area. You can write an introduction or add anything you want to tell your audience. This can help potential listeners better understand and become interested in your podcast. Think about what will motivate them to hit the play button. What is your podcast about? What makes it unique? This is your chance to introduce your podcast and grab their attention.

All rights reserved

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320